Eind 2020 verscheen 'De Beul van Bobruisk', een boek over het leven van de Limburgse oorlogsmisdadiger Hans Loyen. De voormalige SS'er werd in 1976 opgepakt en in datzelfde jaar tot een levenslange gevangenisstraf veroordeeld wegens medeplichtigheid aan de moord op 1400 Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het boek over Loyen beleefde in korte tijd drie herdrukken.  Meer informatie over dit boek op www.beulvanbobruisk.nl 

 

 


In opdracht van de provincie Limburg verzorgde Tekstbureau Tekstgoed interviews en eindredactie voor de uitgave '25 jaar Provinciale Jeugdzorg' waarin oud-gedeputeerden - onder wie Ger Kockelkorn - terugblikken op de periode dat de jeugdzorg werd gestuurd door de provincie Limburg.


In de bundel 'Niets is wat het lijkt - gedachten bij zelfdoding'  blikt een counselor van stichting De Einder terug op de jaren dat hij mensen begeleidde op weg naar een zelfgekozen levenseinde. Stichting De Einder verleent steun aan mensen die een humane dood in eigen regie willen houden. 


Peter Hamans verzorgde de (eind)redactie van de bundel 'Vlinders - de mooiste citaten van Elisabeth Kübler-Ross'.

Elisabeth Kübler-Ross was een Amerikaans-Zwitserse psychiater die baanbrekend werk verrichtte op het gebied van leven en sterven. Als vrijwilligster werkte zij na de Tweede Wereldoorlog in het concentratiekamp Majdanek. De (getekende) vlinders in de barakken, als boodschap van hoop en overtuiging dat bevrijding een transformatie naar een andere vorm van leven is, zouden Kübler-Ross haar verdere leven lang inspireren.